En annorlunda höst

09.12.2020 kl. 11:13
DuvTeatern arbetar vidare med nya spännande idéer och projekt med munskydd, avstånd, träffar i små grupper och möten på distans.

 

Precis som för de flesta andra har DuvTeaterns arbete denna höst påverkats av coronasituationen. Vi har anpassat oss efter rekommendationer och restriktioner och övat oss i att umgås och repetera bakom visir och munskydd. Situationen har också lärt oss att snabbt tänka om, kommunicera via nya kanaler och hitta nya möjliga vägar i arbetet. 

Skådespelarna har under hösten träffats i små grupper och arbetat vidare med nya idéer, konstformer och produktioner. Bland annat pågår arbetet med en utställning om, med och av DuvTeatern, samt ett slutseminarium för produktionen I det stora landskapet. Det här är arbeten vi hoppas att DuvTeaterns publik, kollegor och vänner har möjlighet att ta del av under nästa år!

DuvTeaterns dramaklubb för unga och vuxna kunde återuppta sina träffar i augusti efter en vår på distans. Tyvärr innebar coronarestriktionerna som trädde i kraft i slutet av november, att såväl ensemblens som dramaklubbens fysiska träffar återigen måste ställas in
och höstens sista träffar ske genom videosamtal. På grund av vårens erfarenheter gick detta relativt smidigt, men digitala träffar blir nog aldrig det samma som fysiska möten och repetitioner!

Höstens två nya dramaklubbar för barn på Zacharias Topeliusskolan hann däremot hålla alla sina planerade träffar och en fortsättning planeras till våren.

På DuvTeatern är vi ändå mycket glada över att få avsluta det här märkliga året med en riktigt hejdundrande filmfest på TV!

Från och med den 19 december visas fyra filmer med DuvTeatern på Yle Arenan: I det stora landskapet samt dokumentärfilmerna Yvonne (2020), Den tysta sångerskan (2012) och Nu är du Hamlet (2002). Alla filmer visas också dagarna innan jul på Yle Fem.

Mer information om filmerna och sändningstiderna finns HÄR.

 

Vi håller tummarna för ett möjligare teaterår 2021! 

 

 Scenograf Johanna Latvala och skådespelare Krister Ekebom arbetar med utställningen.