Utställningen Kristers verkstad på Luckan i november

11.09.2023 kl. 12:41
I november ställer DuvTeaterns skådespelare Krister Ekebom ut sin konst på Luckan i Helsingfors. Utställningen "Kristers verkstad" visas 2 - 30.11.2023.

 

Välkommen in i Krister Ekeboms verkstad! 
 

Krister Ekebom (f. 1965) är skådespelare i DuvTeatern, hantverkare och konstnär. I utställningen “Kristers verkstad” får ni möta multikonstnären och ett urval av hans verk.

Krister har sedan tonåren skapat miniatyrmodeller, främst av bilar och andra fordon. Intresset för bilar föddes redan som barn då han följde med sin pappas arbete som bilmontör intill Sandvikstorget i Helsingfors. Bland verken i “Kristers verkstad” finns även handdockor och hattar som vittnar om Kristers stora intresse för teater. 

Krister tillverkar modellerna både på fritiden hemma i Grankulla och på sitt arbete på Treklangens arbetscentral. Han arbetar gärna i olika material - trä, papp, tyg, plåt och hålband. För tillfället skapar han helst i papp. 

Några av verken har tidigare ställts ut i mindre sammanhang, men i och med utställningen på Luckan får en bredare publik äntligen möjlighet att ta del av hans produktion. 

“Kristers verkstad” skapas som ett samarbete mellan Luckan, DuvTeatern och scenograf Johanna Latvala.

 

Luckan finns på Georgsgatan 27 i Helsingfors

Den tillgängliga ingången till Luckans utrymmen finns i gången mellan Georgsgatan och Tuppens torg.

Klicka här för mer information om tillgängligheten på Luckan.

 

Foton: Paula Lehtonen