Två duetter nominerad till Antonia-priset

07.06.2023 kl. 13:51

Så här skriver juryn om föreställningen:

”Två personliga duetter, Vardag och Sense of Hope, blottlägger genom olika icke-verbala former det inre livet. I Vardag vaggas harmoni och vardagsmeditation till ett ömt samspel. Vardag presenterar olika sätt att finnas i världen, att mötas i de små vardagliga rörelserna. I Sense of Hope förmedlas en intim och ärlig närvaro. Dans och ljudinstallationer bildar ett narrativ om att försonas med sin ensamhet. Duetterna bildar en helhet där publiken blir inbjuden till ärliga känslor och icke-verbala kommunikationsformer.”

De andra nominerade föreställningarna är Gräns/Hermes (Rasmus Slätis), Kris och katastrof i Mumindalen (Lilla Teatern) och Whizz, whirr, bang, clang! (Hav-Anna Company & Teater Viirus). Dessutom kan juryn också nominera någon av de finlandssvenska föreställningarna som får premiär under Hangö Teaterträff. Grattis till alla nominerade!

Priset delas ut lördagen den 10 juni på Hangö Teaterträff.

Foto: Yoshi Omori

 

DuvTeaterns & Carl Knif Companys föreställning Två duetter spelades hösten 2022 i DuvTeaterns studio och bestod av duetten Vardag och duetten Sense of Hope.
Läs mer om föreställningen här.