DuvTeatern fick besök från St. Petersburg

11.03.2019 kl. 10:08
Förra veckan kunde intresserade ta del av en föreläsning i DuvTeaterns studio om inkluderande teater i Ryssland och projektet "The Apartment". Projektets regissör höll också en teaterverkstad för DuvTeaterns skådespelare.

Onsdagen den 6 mars fick DuvTeatern besök av regissören Boris Pavlovich och producenten Nika Parkhomovskaya från projektet "Lägenheten", The Apartment (Квартира), i St. Petersburg.

De höll en öppen föreläsning om projektet och inkluderande teater i Ryssland. Föreläsningen hölls på engelska i DuvTeaterns studio och nästan 30 intresserade samlades för att höra om deras erfarenheter.

"Lägenheten" är ett unikt socialt och kulturellt utrymme i centrala St. Petersburg.  Sedan projektet startade 2017 har fyra olika produktioner satts upp i lägenheten som involverat skådespelare med olika funktionsvariationer.

Regissören Boris höll också en teaterverkstad för DuvTeaterns skådespelare. Med hjälp av tolk tog han med skådespelarna på en fantasiresa, en teaterövning, så som det kan se ut när deras skådespelare samlas och övar i St. Petersburg.

Det här evenemanget organiserades som ett samarbete mellan DuvTeatern, The Apartment (Квартира) och TINFO - Theatre Info Finland.

 

 


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388