Fullt hus på Sagor och sånger i november

15.11.2018 kl. 10:56
DuvTeatern, Resonaarigroup och Girls'n Qvinns spelade två fullsatta föreställningar för en nöjd publik den 13 november.

En mörk kväll i november lystes festsalen på G18 i Helsingfors upp av två färgsprakande föreställningar av Sagor och sånger i november.

Föreställningen bestod av två delar.

Den första delen Drömmar och arbete var en performance av och med DuvTeatern och Resonaarigroup. DuvTeaterns skådespelare hade skrivit sagor om sina drömyrken och sedan skapat performancen tillsammans med koreografen Carl Knif och regissören Mikaela Hasán. Vi fick träffa bagaren, sömmerskan, barnskötaren, författaren, teaterreportern, jumppaläraren, flygvärdinnan och överläraren.  Livemusiken framfördes av Resonaarigroup.

Den andra delen delen När broarna brister bestod av dikter tonsatta av Emma Raunio och framförda av damkören Girls'n Qvinns från Raseborg. Dikterna är skrivna av DuvTeaterns skådespelare 2012-2014. Under ledning av Monica Henriksson framförde Girls'n Qvinns fyra sånger: När broarna brister, Vattnet bär mig, Svarta skuggor och Den brinnande vargen.

Det blev en fin helhet och lyckad kväll!

Så här kommenterade några ur publiken föreställningen:

"Helt underbar föreställning, berörande och tankeväckande och rolig."

"...i dagens samhälle - där så många är utan jobb - är det väldigt viktigt att man tar ställning med konstens metoder och säger högt ut: Det är viktigt att få jobba. Tusen tack för det! Bändi soitti hienosti! Kiitos!"

"En fin helhet som väckte många känslor och tankar om arbete och drömmar också för mig. Speciellt Irina von Martens musikal om överläraren med samma namn grep mig."

"Jag har missat er tidigare, kommer inte att göra det igen. Jag är djupt berörd."

"Mäktigt, fint. Och en otroligt fräsch kör!"

"Jättefin musik till vackra och berörande dikter. Jag blev verkligen rörd då jag lyssnade på musiken och texterna!"

 


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388