Spännande teatersamarbete i Tammerfors

18.03.2016 kl. 09:51
Den 1 april har föreställningen "Toinen katse" premiär i Tammerfors. Föreställningen är ett samarbete mellan Teatteri Siperia, teaterverksamheten vid Wärjäämö arbetscentral, Tammerfors universitet och Ahjola folkhögskola.

Teatteri Siperia är en fri teatergrupp från Tammerfors.
Den 1 april 2016 har gruppen premiär på föreställningen "Toinen katse".

"Toinen katse" görs i samarbete med teaterverksamheten vid Wärjäämö arbetscentral och på scenen finns skådespelare med och utan intellektuell funktionsnedsättning.

Föreställningens namn betyder ungefär "Den andra blicken" på svenska. Med föreställningen vill man undersöka frågor kring annorlundaskap, ojämlikhet, delaktighet och utanförskap.

"Toinen katse" spelas under april månad på Teatteri Siperia i centrala Tammerfors. Kontaktuppgifter och uppgifter om tillgängligheten finns på teaterns hemsida här.
BIljetter kan köpas via Lippupiste.

Här nedan kan ni läsa mer om föreställningen på finska.

 

TEATTERI SIPERIA - TOINEN KATSE

Viihdytkö nahoissasi? Oletko koskaan haaveillut kaksosesta, joka kokisi kaiken samoin kuin sinä? Jos Meryl Streep voi esittää cp-vammaista ja saada oscarin, voiko vammainen esittää Meryl Streepiä ja saada siitä oscarin?

Ihmisen elämän ensimmäinen katse on äidin katse: varaukseton rakkaus. Toinen katse on yhteiskunnan katse. Kenet se hyväksyy leiriinsä?

Teatteri Siperia jatkaa ihmisläheisten teemojen äärellä, kun kevään uusi kantaesitys "Toinen katse" saa ensi-
iltansa 1.4.2016. Esitys tarkastelee toiseuden, eriarvoisuuden, osallisuuden ja ulkopuolisuuden kysymyksiä.

Esityksen ohjaa ja dramatisoi teatteriohjaaja ja kirjoittaja Aino Kivi. Toinen katse toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin alaisuudessa toimivan kehitysvammaisten toimintakeskus Wärjäämön kanssa.

Esitys sopii kaikille niille, jotka ovat joskus kokeneet ulkopuolisuutta, kipua, yksinäisyyttä, fyysisiä tai henkisiä esteitä, mutta myös ystävyyttä, rajojen ylittämistä, esteiden voittamista sekä puhdasta iloa. Tule kokemaan keisari Wilhelm Wammainen ja altavastaajien vallankumous!

Tämän jälkeen katseesi ei ole enää sama.

Käsikirjoitus: työryhmä
Ohjaus ja dramatisointi: Aino Kivi
Visuaalinen suunnittelu: Anna Rouhu
Rooleissa: Marika Heiskanen, Riikka Papunen, Tiina Launiainen, sekä Wärjäämöltä Tuomas Jordan, Sari Korpi, Kimmo Koski ja Janica Talvivaara.
Muusikko: Anna-Kaisa Vuorinen
Wärjäämön teatteriryhmän ohjaaja: Jarmo Skön
 

Yhteistyössä mukana: Tampereen kaupunki / kehitysvammaisten toimintakeskus Wärjäämön teatteriryhmä, Tampereen yliopisto, Ahjolan kansalaisopisto

Esitystä tukemassa: Alfred Kordellinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto sekä Taiteen keskustoimikunta

ESITYSPAIKKA:

Teatteri Siperia, Hämeenpuisto 28 D, 4.kerros.

Teatterin tilat ovat esteettömät; esitystilaan, eli rakennuksen neljänteen kerrokseen pääsee tilavalla hissillä, aulatiloista löytyy inva-WC ja pieneen teatterisaliin saadaan tarvittaessa mahtumaan jopa 6-7 pyörätuolia. 

LISÄTIETOA:

www.teatterisiperia.net

Teatteri Siperian toimisto, puh. 050 514 6800, info@teatterisiperia.net, liput@teatterisiperia.net


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388