Statspriset i scenkonst!

26.11.2015 kl. 09:14
DuvTeatern har idag tilldelats statspriset i scenkonst av undervisnings- och kulturminister Sanni Grahn-Laasonen. Priset delas med Nationalteaterns chef Mika Myllyaho.

HURRAA!!!

DuvTeatern har fått statens scenkonstpris 2015!

Prismotiveringen lyder:

DuvTeatern har genom sin verksamhet, som förenar en stark konstnärlig integritet med ett långsiktigt engagemang och ett socialt inkluderande arbetssätt skapat konstnärligt värdefull scenkonst. DuvTeatern ruckar på normerna, gör samhället mer jämställt.

DuvTeatern utför ett etiskt hållbart arbete som förenar scenkonst med pedagogisk verksamhet och publikarbete kring bland annat tillgänglighetsfrågor. Samtidigt bereder DuvTeatern ett nytt meningsfullt och inkluderande scenkonstlandskap - ett bättre samhälle helt enkelt. DuvTeatern skapar konst som korsar genregränser. Det senaste exemplet är diktantologin Den brinnande vargen. Dikter från DuvTetaern, som är en uppföljning av ett tidigare sceniskt verk.

DuvTeatern består av teaterarbetare med och utan intellektuell funktionsnedsättning. DuvTeatern har även en rik internationell historia. Teatern har samarbetat med såväl stora institutioner som det fria scenkonstfältet, med betydelsefulla resultat både socialt och konstnärligt.

Statspriset i scenkonst delas i år av DuvTeatern och Nationalteaterns chef Mika Myllyaho. 

(Foto Katarina Koch)

Pristagarna valdes av Statens scenkonstkommission, Sektionen för scenkonst. Representanter för DuvTeatern var i morse på plats i Smolna, Statsrådets festvåning, för att ta emot priset av undervisnings- och kulturministern Sanni Grahn-Laasonen. I samband med utdelningen höll DuvTeaterns skådespelare Karolina Karanen och konstnärliga ledare Mikaela Hasán ett tacktal.

Stolta och glada vill vi tacka för att vårt arbete har uppmärksammats. Vi vill också gratulera Mika Myllyaho och alla andra pristagare. Läs mer om statspriset och pristagarna på Undervisnings- och kulturministeriets hemsida.

 

Kommentarer (1)
Helt fantastiskt! Både priset och motiveringen visar kraften i den konstsyn som låter uttrycket formas av kärlek och vilja. Jag är så glad och stolt över er! GRATTIS!
Henrik29.11.15 kl. 16:48


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388