Premiär!

06.05.2015 kl. 08:46
I kväll kan vad som helst hända. Allt som sker på Nicken-scenen under DuvTeaterns premiär idag är improviserat.

Nu är det äntligen dags!

I samarbete med skådespelaren och teaterpedagogen Johanna af Schultén har DuvTeaterns ensemble under hösten 2014 och våren 2015 provat på en improvisationsteaterform som bygger på flera kortare s.k. improlekar (på engelska: games), scener utan på förhand skrivna repliker. Och ikväll är det premiär på föreställningen "Välkommen glada släkting!", där rollerna och handlingen föds i stunden i kontakten med medspelarna och publiken.

Förutom Johanna av Schultén har DuvTeatern denna gång haft äran att få jobba med bl.a. skådespelare Christoffer Strandberg och musiker och musikpedagog Salla Markkanen.

Under processen som lett upp till ”Välkommen glada släkting!” har skådespelarna släppt loss sin fantasi, sin personliga humor och egensinnighet, sitt initiativtagande och mod. Improvisationsteatern har gett gruppen möjlighet att utveckla sin förmåga att möta - och njuta av - överraskningar på scenen.

I varje produktion strävar DuvTeatern efter att knyta an till publiken, denna gång genom att skapa en improviserad släktfest. Idén till släktskapet som utgångspunkt grundar sig på övertygelsen om att vi mänskor är mera lika än olika och att vi delar en förmåga att leka, fantisera och berätta. Genom våra gemensamma berättelser kan vi i bästa fall hitta en oväntad och genuint jämlik gemenskap.

"Välkommen glada släkting! IMPRO med DuvTeatern" har premiär onsdagen den 6 maj kl.18.30 på Svenska Teaterns Nicken-scen. Övriga föreställningar på Nicken 7,8 och 9 maj kl.18.30. Föreställningen spelas också på Hangö Teaterträff lördagen den 6 juni kl.15.15.

På scenen: Ragnar Bengtström, Marina Haglund, Mikaela Hasán, Yvonne Heins, Sanna Huldén, Karolina Karanen, Salla Markkanen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Pia Renes, Lotte Schauman, Johanna af Schultén, Elias Simons, Christoffer Strandberg och Jonne Tallberg

Föreställningskonceptet har skapats under ledning av Johanna af Schultén i samarbete med Mikaela Hasán.

Konstnärlig assistent och publikarbetare: Sanna Huldén
Musiker: Salla Markkanen
Videoplanerare: Paula Lehtonen
Kostymplanerare: Paula Varis
Ljusplanerare: Laura Siironen
Producenter: Annina Blom, Johanna af Schultén, Riikka Wallin
Produktionsassistenter: Kristin Helgaker och Anna-Emilie Lindberg
Teckentolk: Ellen Hoang


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388