Älska Edith

04.09.2014 kl. 08:51
När Edith Södergran-sällskapet firar sitt 30-årsjubileum på Wasa Teater dyker Edith själv upp på scenen, spelad av Karolina Karanen.

Lördagen den 13 september åker skådespelarna Karolina Karanen och Irina von Martens till Vasa för att delta i semnariet "Vi som älskar Edith" på Wasa Teater. Med sig har de pianisten Claes Andersson, musikansvariga Martina Roos och regissören Mikaela Hasán ur DuvTeaterns senaste föreställning Den Brinnande Vargen.

DuvTeatern deltar med en presentation under rubriken "När jag skriver går jag in i ett blomhus fullt med blommor - om arbetet med poesiföreställningen Den Brinnande Vargen."

De närvarande får ta del av DuvTeaterns tankar kring poesi och skrivande. Dessutom får de höra dikter och sånger samt se en scen ur Den Brinnande Vargen.

(Om man läser YLE:s artikel om seminariet kan man lätt tro att publiken får se så gott som hela föreställningen, vilket alltså inte stämmer.)

 

Utöver DuvTeatern får seminariebesökara träffa bl.a. författaren Agneta Rahikainen som skrivit boken Kampen om Edith- Biografi och myt om Edith Södergran och Cilla Back, regissören till teaterföreställningen Edith - skrattande strimma av en scharlakanssol som spelas samma kväll på Wasa Teater.

Läs mer om seminariet och hela programmet här.

Uppgifter om hur du anmäler dig till seminariet hittar du här.

Den Brinnande Vargen hade premiär i januari 2014 i samarbete med Klockriketeatern.


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388