Lättläst om Den Brinnande Vargen

23.01.2014 kl. 12:54
Solveig Arle från LL-center såg Den Brinnande Vargen på generalrepetitionen. Hon skriver att föreställningen är fantastisk.

 

DuvTeatern är fantastisk


Har du sett DuvTeaterns Den Brinnande Vargen? Det är fantastisk teater!
Jag kan varmt rekommendera Den Brinnande vargen för dig som som gillar teater, musik, poesi – eller alla dessa. Men skynda dig, det är inte många föreställningar kvar när den här tidningen kommer ut.

Den Brinnande Vargen är en krog där delar av föreställningen utspelar sig. Den Brinnande Vargen är också en rad i en dikt vi får höra, den här föreställningen är byggd kring dikter som skådespelarna har skrivit.
Vissa dikter är delar av berättelsen om Elmer och Edith. Elmer jobbar på krogen Den Brinnande Vargen, och han skriver dikter som han skickar till Edith.

Andra dikter är inte alls delar av den berättelsen, och de tar oss till andra platser. Flera dikter handlar om sorg och död. samtidigt som skådespelarna läser dem spelar de sörjande på en begravning.

Här finns också scener som är så roliga att man vrider sig av skratt, och flera dikter har också gjorts till underbara sångnummer.

Den brinnande vargen spelas på Dianascenen på Skillnadsgatan 7 i Helsingfors. Den sista föreställningen är den 25 februari.

Mer info finns på: www.duvteatern.fi

Solveig Arle

FDUV:s hemsida kan du läsa artikeln på standardsvenska.


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388