En otrolig kväll i Stockholm

23.04.2013 kl. 14:58
Galleriet på Finlandsinstitutet fylldes till bristningsgränsen när Duva/Diva-utställningen öppnades i Stockholm på lördagen.

Klockan 18.00 inleddes öppningen med välkomsttal av direktör Anders Eriksson. Därefter fick publiken lyssna till musik ur En rovfågel flyger in - en variation på Carmen framförd av Laura Havu (piano), Martina Roos (sång), DuvTeatern och Blue Flamenco, inklusive solo av Pia Renes. Mellan musikinslagen höll DuvTeaterns regissör Mikaela Hasán och fotograf Stefan Bremer tal. Programmet avslutades med Blue Flamencos passionerade dansnummer som ledde in publiken till galleriet och Duva/Diva-bilderna. I galleriet visades, utöver de tjugo Duva/Diva-porträtten, också en filmatisering av operaföreställningen En rovfågel slyger in.

 

Kl.19.00 visades Anna Bloms dokumentär Den tysta sångerskan på duk i Björken-salen intill galleriet.

Kvällen fortsatte sedan med fest och dans till Finntastic-festivalens strålande artister: Dimitri Keiski, Darya och Månskensorkestern.

Ett enormt tack till alla som deltog!

Sprid ordet, utställningen visas t.o.m. den 8.6. 
Dokumentären visas på duk också torsdagen den 23.5 kl.18 och lördagen den 1.6 kl.14. Dokumentären är textad till engelska.

 

Foto Stefan Bremer


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388