Publikrekord på öppningen i Paris

03.11.2012 kl. 16:59
Duva/Diva-utställningen öppnade på Finlandsinstitutet i Paris i onsdags. Enligt institutets personal var besökarantalet rekordstort.

Måndagen den 29.10 reste Stefan Bremer, Mikaela Hasán, Annina Blom till Paris för att förbereda inför öppningen av Duva/Diva-utställningen tillsammans med institutets fantastiska personal. På plats i Paris fanns också DuvTeaterns skådespelare Lotte Schauman med följeslagare Virpi Schauman samt kostymplaneraren Paula Varis. Tjugo mäktiga fotografier hängdes upp i Finlandsinstitutets stora sal.  Väggar målades, de franska texterna kontrollerades och sattes upp på väggen, fotonas belysning finslipades.

Dagen före öppningen besökte hela gruppen Sorbonne-universitetet dit de blivit inbjudna för att berätta om DuvTeatern och Diva/Diva-projeketet. På plats fanns ca 70 studenter i nordiska språk. Studenterna var mycket intresserade och ställde många frågor. Läs om besöket (på franska) på universitetets hemsida.

Onsdagen den 31.10 lite före klockan 19 på kvällen öppnades så dörrarna till Finlandsinstitutet och utställningsgästerna strömmade in. Många av studenterna från Sorbonne var där. I bakgrunden spelade Georges Bizets Carmen-musik.  I salen fanns också en TV-skärm där Anna Bloms dokumentärfilm ”Den tysta sångerskan” visades nonstop.

Stefan och Mikaela höll med Lottes stöd varsitt tal där de berättade om DuvTeaterns verksamhet och Duva/Diva-utställningens ursprung (Mikaela höll sitt tal på knagglig franska till publikens stora förvåning). Sedan visades dokumentärfilmen i institutets auditorium på stor duk. Auditoriet var fullsatt.  Enligt institutets personal var det rekordmånga utställningsbesökare på plats och alla verkade trivas mycket bra.

Lotte blev mycket förtjust i den vackra staden och meddelade att hon tänkte flytta till Paris.  Det hoppas dock alla att hon inte gör för nästa vecka fortsätter DuvTeaterns repetitioner i Helsingfors.

DuvTeatern och Stefan är mycket glada och nöjda över att denna utställning blev möjlig i Bizets hemstad Paris.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Stefan Bremer och Sophia Ehrnrooth

 


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388