Kristerin verstas

Näyttely Luckanilla  2 - 30.11.2023

 

Avajaiset 2.11.2023 klo 18 - 20
Näyttely on auki arkisin klo 11 - 17
Luckan, Yrjönkatu 27, Helsinki

Lue lisää Luckanin saavutettavuudesta (ruotsiksi)

Krister pitelee vasemmalla kädellään kiinni tekemästään peltisestä pienoismallilentokoneesta. Kristerillä on päässään pahvista tehty silinterihattu.
 

Tervetuloa Krister Ekebomin verstaalle!
 

Krister Ekebom (s. 1965) on näyttelijä DuvTeaternissa, käsityöläinen ja taiteilija. Kristerin verstas-näyttely esittelee monitaiteilijan ja valikoiman hänen töitään. 

Krister on tehnyt teini-ikäisestä lähtien pienoismalleja, pääasiassa autoja ja muita ajoneuvoja. Hänen kiinnostuksensa autoja kohtaan syntyi jo lapsena, kun hän seurasi isänsä työtä automekaanikkona Hietalahden torin lähellä Helsingissä. Näyttelyn joukossa on myös käsinukkeja ja hattuja, jotka kertovat Kristerin suuresta kiinnostuksesta teatteria kohtaan.

Krister valmistaa malleja sekä vapaa-ajallaan kotona Kauniaisissa että työssään Treklangenin työkeskuksessa. Hän työskentelee mielellään erilaisten materiaalien kuten puun, pahvin, kankaan, pellin ja reikänauhan kanssa. Tällä hetkellä hän luo mieluiten pahvista.

Osa teoksista on aiemmin ollut esillä pienemmissä yhteyksissä, mutta Luckanin näyttelyssä laajemmalla yleisöllä on vihdoin mahdollisuus kokea hänen teoksensa. 

Kristerin verstas luodaan yhteistyössä DuvTeaternin ja lavastaja Johanna Latvalan kanssa.

Pienoismalli laivasta RMS Titanic. Malli on tehty pahvista ja on maalattu laivan väreillä.RMS Titanic. Kuva Paula Lehtonen.

 

Pienoismalli Harley Davidson-moottoripyörästä. Pienoismalli on tehty puusta ja metallisista osista kuten pyöristä.
Harley Davidson. Kuva Paula Lehtonen.
 
Pienoismalli vanhasta Helsingin raitiovaunusta. Pienoismalli on tehty pahvista ja maalattu vihreäksi.
Pienoismalli vanhasta Helsingin raitiovaunusta. Kuva Paula Lehtonen.