foto: Tani Simberg

Sagor och sånger i november

med DuvTeatern, Resonaarigroup och Girls´n Qvinns

 

DuvTeatern, musikgruppen Resonaarigroup och kören Girls’n Qvinns bjuder in till en gemensam föreställning. Föreställningen är tvådelad och består av DuvTeaterns och Resonaarigroups performance Drömmar och arbete och Girls’n Qvinns’ körframförande När broarna brister. Båda verken baserar sig på texter skrivna av DuvTeaterns skådespelare.

 

FÖRESTÄLLNINGAR 

 

Föreställningen spelas två gånger under samma kväll 

tisdagen den 13 november 2018 

kl. 18 

kl. 20 


Festsalen, SFV-huset G18
Adress: Georgsgatan 18, Helsingfors

Föreställningen är ca 1h lång.

 

FÖRESTÄLLNINGEN BESTÅR AV

DRÖMMAR OCH ARBETE

Drömmar och arbete är en performance av och med DuvTeatern och musikgruppen Resonaarigroup. Performancen har sprungit ur en diskussion i DuvTeaterns ensemble om vad som får en att känna sig delaktig i samhället. Något som gruppen kom fram till är att arbete är viktigt, dvs möjligheten att arbeta, att få vara del av ett arbetssammanhang och att få jobba med något man tycker om. DuvTeaterns skådespelare har skrivit var sin saga om sitt drömyrke och sedan skapat performancen Drömmar och arbete tillsammans med koreografen Carl Knif och regissören Mikaela Hasán. Performancen framförs av Ragnar Bengtström, Marina Haglund, Yvonne Heins, Sanna Huldén, Karolina Karanen, Helena Laxén, Irina von Martens, Carl Knif, Tanya Palmgren, Pia Renes, Martina Roos, Elias Simons och Christoffer Strandberg.

Livemusiken i Drömmar och arbete framförs av Jaakko Laitinen och Tomi Lehtimaa på keyboards samt Marlo Paumo på trummor från bandet Resonaarigroup.

NÄR BROARNA BRISTER

Körframträdandet När broarna brister består av dikter tonsatta av Emma Raunio framförda av kören Girls’n Qvinns. Raunio upptäckte dikterna när hon såg DuvTeaterns och Klockriketeaterns poesiföreställning Den Brinnande Vargen år 2014. När kören Girls’n Qvinns vintern 2017 bad henne komponera något för dem valde hon att tonsätta fyra av DuvTeaterns dikter.

Dikterna som framförs av Girls’n Qvinns är skrivna av Ragnar Bengtström, Yvonne Heins, Victor Lehtinen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Lotte Schauman och Elias Simons.

 

MEDVERKANDE
 

DUVTEATERN
DuvTeatern har som mål att skapa konstnärligt utmanande scenkonst. Sedan 1999 har DuvTeatern gjort egna tolkningar av välkända klassiker, opera, barnteater, performancekonst och föreställningar baserade på poesi, improvisation, musik och dans. De konstnärliga produktionerna bygger alltid på arbetsgruppens egna idéer och intressen och skapas i samarbete med andra teatrar och gästande konstnärer. I DuvTeatern möts scenkonstnärer med olika funktionsvariationer.

 

RESONAARIGROUP
Resonaarigroup fungerar som en del av Resonaari, ett internationellt erkänt kunskapscenter och en musikskola med ca 300 elever. Skolan leds av Markku Kaikkonen och Kaarlo Uusitalo.

Läs mer om Resonaarigroup

foto: Mikko Kauppinen

 

GIRLS'N QVINNS
Girls’n Qvinns är en sångarglad damkör bestående av 35 sångare under ledning av Monica Henriksson. Kören har en bred repertoar och antar gärna nya sångutmaningar. Kören håller flera konserter per år och har också gjort många utlandsresor. Under The Eight International Choir Festival Chernomorski Zvutsi, i Balchik, Bulgarien juni 2018, deltog Girls’n Qvinns i körtävlingen och vann i sin kategori, "Lika röster".

Läs mer om Girls'n Qvinns

 

EMMA RAUNIO
Emma Raunio är utbildad vid Sibelius-Akademin och är verksam som sångare, sångpedagog, dirigent, arrangör och kompositör. Hon har gjort musikarrangemang för bl.a. Spira Ensemble, Akademiska Damkören Lyran, Akademiska Sångföreningen, Knauskoret (NO), damkören Girls’n Qvinns och jazztrion Dollypops. Raunio är också verksam som soloartist och dirigent.

 

 

 

PRESSBILDER

 

Drömmar och Arbete - Pressbilder