2018

Sagor och sånger i november

med DuvTeatern, Resonaarigroup och Girls’n Qvinns

 

Tarinoita ja lauluja marraskuussa

Esitys oli kaksiosainen ja koostui DuvTeaternin ja Resonaarigroupin Drömmar och Arbete (Unelmat ja työ) -esityksestä sekä Girls’n Qvinnsin kuoroesityksestä När broarna brister (Kun sillat murtuvat). Molemmat teokset perustuvat DuvTeaternin näyttelijöiden kirjoittamiin teksteihin.

Esitys esitettiin kaksi kertaa saman illan aikana tiistaina 13.11.2018 SFV:n G18-juhlasalissa Helsingissä. 

 

Kuvia esityksestä

DRÖMMAR OCH ARBETE

Drömmar och arbete -esityksen takana ovat DuvTeatern ja Resonaarigroup.

Esitys on saanut alkunsa DuvTeaternin ensemblen käymästä keskustelusta, jossa he pohtivat miten voi tuntea olevansa osallisena yhteiskunnassa. Ryhmän mielestä työ on tärkeää – mahdollisuus työskennellä, olla osa työympäristöä ja saada työskennellä haluamallaan tavalla. DuvTeaternin näyttelijät ovat kirjoittaneet omat tarinansa unelma-ammatistaan. Tästä syntyi Drömmar och arbete -esitys yhdessä koreografi Carl Knifin ja ohjaaja Mikaela Hasánin kanssa. 

DuvTeatern

Esiintyjät ovat Ragnar Bengtström, Marina Haglund, Yvonne Heins, Sanna Huldén, Karolina Karanen, Helena Laxén, Irina von Martens, Carl Knif, Tanya Palmgren, Pia Renes, Martina Roos, Elias Simons och Christoffer Strandberg.

Resonaarigroup

Drömmar och arbete -esityksen livemusiikista vastaa kosketinsoittajat Jaakko Laitinen ja Tomi Lehtimaa sekä rumpali Marlo Paumo Resonaarigroup-yhtyeestä.

Resonaarigroup toimii osana Resonaaria, joka on kansainvälisesti tunnettu asiantuntijakeskus ja n. 300 oppilaan musiikkikoulu. Koulua johtaa Markku Kaikkonen ja Kaarlo Uusitalo.

 

Lue lisää Resonaarigroupista

NÄR BROARNA BRISTER

Kuoroesitys När broarna brister pohjautuu DuvTeaternin näyttelijöiden kirjoittamiin runoihin, jotka Emma Raunio on sovittanut Girls’n Qvinns -kuorolle. Raunio löysi nämä runot nähdessään DuvTeaternin ja Klockriketeaternin runoesityksen Den Brinnande Vargen vuonna 2014.

Raunio on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja toimii laulajana, laulupedagogina, kapellimestarina, sovittajana ja säveltäjänä. Hän on tehnyt musiikkisovituksia muun muassa Spira Ensemblelle, Akateemiselle naiskuoro Lyranille, Akademiska Sångföreningen -mieskuorolle,  Knauskoretille (NO), naiskuoro Girls’n Qvinnsille ja jazztrio Dollypopsille. Raunio toimii myös sooloartistina ja kapellimestarina.

Girls’n Qvinns on 38 laulajasta koostuva naiskuoro Raaseporista. Kuoron johtajana toimii Monica Henriksson. Kuorolla on laaja ohjelmisto ja se ottaa mielellään vastaan uusia laulullisia haasteita. Vuonna 2017 Girls’n Qvinns pyysi  Rauniota säveltämään heille jotain ja hän päätyi sovittamaan kuorolle neljä DuvTeaternin runoa.

Runot ovat kirjoittaneet DuvTeaternin näyttelijät Ragnar Bengtström, Yvonne Heins, Victor Lehtinen, Irina von Martens, Tanya Palmgren, Lotte Schauman ja Elias Simons.

 

Girls'n Qvinns
Mikaela Hasán och Emma Raunio

Lue lisää Girls'n Qvinnsista