Lehdistötiedote

DuvTeaternin elokuvajuhlat! 

 

Mainetta niittänyt teatteriesitys Suuressa maisemassa – satumainen perhekronikka sekä Anna Blomin uusi dokumenttielokuva DuvTeaternin näyttelijästä Yvonne Heinsista nähdään Yle Areenassa 19. joulukuuta 2020 alkaen. Yle Areena tarjoaa DuvTeaternin monivaiheisesta historiasta kiinnostuneille myös kaksi vanhempaa dokumenttielokuvaa: Hiljainen oopperalaulaja (2012) ja Nyt olet Hamlet (2002). Kaikki neljä ohjelmaa esitetään myös Yle Fem -kanavalla joulun alla. 
 

“Näytteleminen on kuin voittaisi lotossa täysosuman. Siinä voittaa itsensä, siltä se minusta tuntuu. Minä olen näyttelijä ja olen itse se  sekä lottovoitto.” 

Yvonne Heins, DuvTeatern

 

Suuressa maisemassa
– satumainen perhekronikka 

televisiotaltiointi

 

Musiikkiteatteriesitys Suuressa maisemassa – satumainen perhekronikka sai ensi-iltansa Helsingin Svenska Teaternissa syksyllä 2019. Palkittu esitys syntyi yhteistyönä, jossa olivat mukana DuvTeatern, Svenska Teatern, Resonaarigroup ja Wegelius Kamarijouset. Esitys taltioitiin talvella 2020, ja televisiotaltiointi on hiukan teatteriversiota lyhyempi.

Suuressa maisemassa - satumainen perhekronikka näytetään Yle Fem-kanavalla maanantaina 21.12 klo 9.05.
Kesto: 1h 53 min
Ohjelma Yle Areenassa:

 

 

Yvonne 

dokumenttielokuva

Elokuvaohjaaja Anna Blom seurasi Suuressa maisemassa -näytelmän harjoituskauden aikana DuvTeaternin näyttelijää Yvonne Heinsia niin näyttämöllä kuin sen ulkopuolella. Dokumentti kertoo Yvonnen rakkaudesta esiintymistä kohtaan, ramppikuumeesta ja luovuudesta, suhteesta Ulla-äitiin ja ystävyydestä pikkusisko Nennen kanssa – siskon, joka on niin samanlainen ja silti erilainen. Yvonne päästää meidät katsomaan myös perhealbumin ainutlaatuisia valokuvia. Perheen isä, Ralf Heins, oli lahjakas amatöörikuvaaja, joka kuoli vuonna 2010, mutta on yhä läsnä Yvonnen kertomuksessa valokuvien ja kaitafilmien kautta.
Ohjaus: Anna Blom, ja! mediaproduction, 2020 

Dokumenttielokuva Yvonne ensiesitetään Yle Fem-kanavalla 21.12 klo 19.00.
Kesto: 29 min
Ohjelma Yle Areenassa: 

 

 

 

Hiljainen oopperalaulaja

dokumenttielokuva

 

Dokumenttielokuva Hiljainen oopperalaulaja kertoo ystävyydestä, rakkaudesta ja luomisen ilosta. Dokumenttielokuvassa seurataan Mustien siipien lintu – variaatio Carmenista -esityksen harjoituksia ja ensi-iltaa. Esityksen toteuttivat yhteistyössä DuvTeatern, Suomen Kansallisooppera sekä tanssikoulu Blue Flamenco.

Ohjaus: Anna Blom, produktion: Långfilm Productions, 2012
Dokumenttielokuva Hiljainen oopperalaulaja näytetään Yle Fem-kanavalla 21.12 klo 10.
Kesto: 59 min

Ohjelma Yle Areenassa:

 

 

Nyt olet Hamlet

dokumenttielokuva 


Dokumenttielokuva Nyt olet Hamlet seuraa teatteriryhmän työskentelyä vuoden ajan, ensimmäisistä harjoituksista ensi-iltaan. Valokeilassa ovat Hamletin roolissa esiintyvä ryhmän uusi jäsen, Elias Simons, sekä tulivuoren temperamentilla varustettu luova voima Irina von Martens, joka esittää kuningatar Gertruden roolin. Nyt olet Hamlet kertoo taipumattomista tahdoista, pienistä ja suurista egoista, ramppikuumeesta, luomisvimmasta ja yhdessä tekemisen ilosta ja tuskasta. Elokuva voitti vuonna 2002 Lyypekin Pohjoismaisten elokuvapäivien parhaan dokumenttielokuvan palkinnon ja vuonna 2003 Pärnun kansainvälisen elokuvafestivaalin Grand Prix -palkinnon. 
Regi: Ulrika Bengts. Produktion: Ab Talking Heads Oy, 2002.

Nyt olet Hamlet näytetään Yle Fem-kanavalla 20.12 klo 9.10.
Kesto: 52 min
Ohjelma Yle Areenassa: 

 

 

 

 

  

  

 


 

Georgsgatan 18
00120 Helsingfors, Finland

info@duvteatern.fi
+358 50 351 2388